Ягоза? Ні – Єгоза!

Ягоза або Єгоза?

Ягоза – слово, яке, поряд зі словом Єгоза, часто використовується для визначення непосидючого людини, частіше – дитини. Причому, навіть при відсутності слова ягоза в словнику, використовується воно досить часто, але іноді зовсім не за призначенням. Тому варто розібратися, коли доречно вживати слово Єгоза, а коли – ягоза чи інші варіанти написання.

Історично склалося, що словом єгоза зазвичай називають дитину, яка не може всидіти на місці, іншими словами, слово егоза є синонімом визначень непосида, дуже активна дитина, можливо, навіть дитина, який постійно пустує. У цьому ж контексті цілком доречно слово ягоза, яке в деяких джерелах вказується, як україномовний варіант слова егоза. Цілком можливо, що в якихось регіонах для позначення непосиди використовуються інші варіанти цього слова – наприклад, ігоза, югоза або йогоза (чому б і ні – була ж йолка). Але варто пам'ятати, що всі ці варіанти можуть відноситься тільки до людини-непосиді.

Єгоза також є зареєстрованою торговою маркою, якій позначається сучасний колючий дріт – армована колюча стрічка Єгоза. Торгова марка Єгоза та торгова марка Egoza зареєстрована в багатьох країнах світу і в більшості випадків використовується для позначення сучасного колючого дроту та різних типів загороджень з нього. Торгова марка Єгоза та Egoza можуть використовуватися для маркування продукції та її реклами тільки власниками прав на торговельну марку Єгоза або тими, хто має ліцензію на право її використання від власника торгової марки Єгоза і Egoza.

На сьогоднішній день торгова марка Єгоза отримала таку популярність, що практично є синонімом сучасного колючого дроту – слово Єгоза вже давно асоціюється в першу чергу з колючим дротом і спіральними загородженнями Єгоза, а вже потім – з пустотливим і непосидючою дитиною, в разі якого цілком доречно використання слова ягоза.

Статті та інформація

Каталог продукції

можно ознакомиться с
нашою продукцією

Актуальні ціни

можна дізнатися у нашому
прайс-листі

Он-лайн заказ

заповніть форму та
надішліть нам

Або зв'яжіться

з нами будь-яким зручним
чином